Inzichten en learnings die mij het meest zijn opgevallen tijdens het Cross Media Café van 4 april 2017

Bij deze deel ik een aantal inzichten en learnings die mij het meest zijn opgevallen tijdens het Cross Media Café van 4 april. De bijeenkomst stond dit keer in het teken van online video en commercie. De online video wereld verandert enorm snel en ook hoe broadcasters en adverteerders daar mee omgaan.

  • Drone video footage wordt steeds populairder. Zo zijn er al meerdere drone film festivals ter wereld.
  • RTL Nederland is bezig met digital product placement, dus producten worden achteraf in de scenes gemonteerd.
  • Horizontaal en verticaal video formaat, wordt nu ook aangevuld met een rond formaat (Snapchat spectacles)
  • Live video wordt steeds belangrijker en het is een van de belangrijkste trends in de online video wereld. Dit wordt bevestigd tijdens het South by Southwest (SXSW) festival in Austin (een toonaangevende conferentie over interactieve media)
  • Branded content evolueert in sponsored entertainment
  • Via de app SPOTT is het in België mogelijk om van je favoriete Tv-programma direct door te linken naar een productcatalogus waarin alle producten staan die op dat moment in het TV-programma aanbod komen. Oftewel je kunt direct kopen wat je op TV ziet.
  • Adverteerders kunnen bijna niet meer om gepersonaliseerde video’s heen. Verschillende cases tonen aan dat gepersonaliseerde video’s leiden tot zeer hoge conversie cijfers.

MediaTest blijft de trends op het gebied van online video volgen, zodat we met de juiste onderzoektechnieken omroepen en adverteerders kunnen blijven adviseren over hun online media inzet.

Jody Bauer | Senior Consultant

De Cross Media Cafés zijn vakbijeenkomsten waarbij leden van het iMMovator Cross Media Network in korte tijd worden bijgepraat over een relevante ontwikkeling in het crossmedia veld. Dit Cross Media Café over online video en commercie werd georganiseerd door iMMovator en Beeld en Geluid.

Deel dit bericht: