Usability onderzoek (UX)

hoe gebruiksvriendelijk is jouw website of app eigenlijk?

Usability onderzoek (UX)

Onmisbaar bij het ontwikkelen en optimaliseren van je website of app: usability onderzoek. Want jouw doelgroep heeft wensen en verwachtingen van je website of app en laat een zeker gebruiksgedrag zien. En hoe gebruiksvriendelijk is jouw website of app eigenlijk? Dit type onderzoek geeft je snel en goed inzicht in de verbeterkansen.

Usability onderzoek brengt helder de communicatiebehoefte van je doelgroep in kaart. En zet je bovendien op het spoor van knelpunten op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en conversie-optimalisatie. Zodat jij die –met onze aanbevelingen- doelgericht kunt oplossen.

mediatest usability model

In interviews spreken wij met echte of potentiële gebruikers van je website of app en we zetten de deelnemers aan het werk.  Dit doen we aan de hand van verschillende user story’s en opdrachten, die onze UX-expert samen met jou opstelt. Met de zes kernpunten van het MediaTest Usability Model als leidraad, testen wij alle aspecten van bruikbaarheid van jouw website of app.

Speciale aanpak

MediaTest heeft een speciale aanpak en combineert kwantitatieve en kwalitatieve methodes. Zo krijg je volledig inzicht in de gebruiksvriendelijkheid. De user story’s onderzoeken we kwalitatief op basis van beleving, maar drukken we ook in kwantitatieve resultaten uit. Resultaten die je één-op-één kunt spiegelen aan jouw KPI’s.

Agile testing

Zit de website momenteel in een ontwikkelfase? Usabilityonderzoek is mogelijk tijdens elke stap in de ontwikkeling. Met agile testing voeren we op meerdere momenten kleinschalige tests uit. Zo krijg je eerder inzicht in de verbeterpunten en kan het effect van aanpassingen direct worden gemeten. We sluiten aan bij het bestaande scrumteam of bewaken de doorontwikkeling via een backlog om het onderzoek toegankelijk en transparant te houden.

MediaTest geeft jouw website of app KRACHT

En dat doen we snel en doordacht, met de nadruk op de praktische verbeterkansen van je website of app. Met:

  • Analyse en advies op strategisch én operationeel niveau
  • Overzicht van de sterke en zwakke punten van de website of app
  • Overzicht van de verbeterkansen op het gebied van usability
  • Concreet actieplan en agile ondersteuning tijdens de doorontwikkeling

Krachtige tools

In een uitgebreid briefingsgesprek bepalen we samen met jou welke onderzoeksmethoden we inzetten. Bijvoorbeeld:

  • Single-interviews
  • Mini focusgroepen
  • Card sorting
  • Eye-tracking

Usability onderzoek doen? MediaTest staat voor je klaar!

Onderstaande cases laten de toegevoegde waarde van usability onderzoek zien. Wil je eens bespreken wat past voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Eline, zij helpt je graag verder!

Het usabilityonderzoek naar onze nieuwe website gaf ons een verrassend inzicht in de denkwereld van onze klanten. Je ziet letterlijk hoe ze met de site omgaan: waar klikken ze wel, en waar klikken ze niet. Tussen de regels door hoor je meteen hoe ze over je organisatie denken. Zeer leerzaam!
Kees Diamant, Hoofdredacteur Concernmedia UWV

 

Eline Zwinkels | Consultant
ezwinkels@mediatest.nl of 020-410 00 00
Linkedin: //www.linkedin.com/in/elinezwinkels/

Cases Usability onderzoek (UX)